Lead Marketeer

Job description

Mijndomein doet alles om de online ambities van haar ondernemende klanten waar te maken. 17 jaar geleden is Mijndomein begonnen om de aanschaf van een domeinnaam gemakkelijk te maken en voordelig. Inmiddels begeleiden we onze klanten in hun hele online journey onder het motto; simpel, samen, slim. “Dit heeft geleid tot een groei van in totaal 240.000 tevreden klanten en meer dan 1 miljoen domeinnamen in beheer.”


Mijndomein is onderdeel van de Mijndomein Groep die actief is op het gebied van Online, Mobiliteit en Energie. Deze functie heeft betrekking op het werkveld van Mijndomein Online. De afgelopen jaren hebben we intensief geïnvesteerd in het merk van Mijndomein Online en nu is de fase aangebroken om de organisatie naar het volgende niveau te tillen. Hierin staat naar een hoger plan tillen van onze klantcontactstrategie centraal. Daarom zijn wij op zoek naar een Lead Marketeer. Als Lead Marketeer ben je verantwoordelijk voor de aansturing en het realiseren van de marketingdoelstellingen. Jij overziet de strategie van Get, Keep en Grow en bent in staat om dit doelgericht en gestructureerd in te richten.


Als Lead Marketeer gebruik jij je data en proces gedreven mindset om te werken aan het verhogen van klantgroei, klantwaarde en de loyaliteit van onze klanten. Je gaat analytisch en methodisch te werk, maar verliest nooit de klant uit het oog. Op die manier ben je in staat bent de klant in het hoofd en het hart te raken.


Jouw ervaring met het opzetten en uitrollen van een multi channel customer contact strategie kun je in deze rol goed tot uitdrukking brengen. Ook deins jij er niet voor terug om zelf aan de knoppen te draaien.


Jij zet de strategie uit, overziet het marketing dashboard, beheert het budget en voert het team van een viertal collega’s aan. Als Lead Marketeer ben je de spil in het Marketingteam en neem je deel in het managementteam van Mijndomein Online. Je rapporteert direct aan de Head of Online en wordt functioneel aangestuurd door de Head of Marketing die op groepsniveau aanstuurt. Je bent in staat om een aanvoerders rol binnen het marketing team te spelen en zelfstandig invulling te geven aan je rol. Je werkzaamheden stem je af met de afdelingen Marketing, Development, BI en Customer Operations.


Wat bieden wij? 

Een veelzijdige en verantwoordelijke functie op een ontzettend leuke, informele en creatieve werkplek. Mijndomein heeft kantoren in Amsterdam, Rotterdam met als standplaats Lelystad voor de marketingafdeling. Thuiswerken is bij Mijndomein onderdeel van het ‘nieuwe’ normaal.


Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de ruimte om je eigen ideeën uit te werken, daarnaast vinden wij het leuk om alles net even anders te doen dan de rest.


Niet geheel onbelangrijk is dat wij ook uitstekende arbeidsvoorwaarden hebben, zoals een fitbit, opleidingsmogelijkheden en een goede bonusregeling. Het is een fulltime functie, 36 uur is bespreekbaar.

Job requirements

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Je hebt 5 jaar werkervaring in een (vergelijkbare) rol als Campagne of Loyalty Marketeer met data-driven achtergrond, bij voorkeur in transactionele /abonnement gedreven markten. Denk aan internet, telecom, energie, media, verzekering of streamingsdiensten. Je beschikt over analytisch denkvermogen
  • Je bent end-to-end verantwoordelijk voor de executie en strategie van campagnes en gewend om een compact team aan te sturen.
  • Je staat open voor creatieve oplossingen
  • Je neemt ownership over projecten en bent zelfsturend.
  • Je bent procesmatig sterk
  • Je schakelt makkelijk met en tussen verschillende partijen
  • Je bent klantgericht, gepassioneerd, leergierig en hebt oog voor detail.